Krofne
Opis
U oko pola litra mleka mlakog ubacimo kocku svežeg Vrenje kvasca i šećera kašiku umesamo. Posle
dodajemo polako brašno dok ne bude onako još uvek tečno, ali gusto. Ostavimo da nadođe. U međuvremenu u činiju umutimo 3 žumanca i jedno celo jaje, narendamo koru od jednog limuna sipamo šoljicu ulja, zatim dodamo dve-tri kašike šećera i jos kašičicu soli. Kad je nadošlo testo onda sve ove sastojke dodamo i mesimo dodavajući brašno dok se ne sjedini i bude fino a ne pretvrdo testo. Ostavimo da stoji pokriveno najmanje 1sat i onda okrenemo iz činije direkno na sto i razvučemo polako oklagijom po stolu. Onda čašom sečemo i vadimo krofne i ostavimo ih opet onako spremne oko pola sata i posle przimo navrelim ulju i valjamo u prah šećer.
Po receptu Suzane Popović
Komentari