Pijani kuglof
Opis
Pijani kuglof
Jednostavno se priprema a prosto vas mami da ga probate.
Potrebno je:
40g kvasvca,
3dl mleka,
1 kašičica šećera,
1 kašičica brašna,
700g brašna,
4 jaja,
rendana kora limuna,
140g putera ili margarina,
2 čašice ruma,
3 kašike šećera,
Pola kašičice soli,
150g suvog grožđa i
50g kore narandže.
Priprema
Potopiti 40g kvasvca u 3dl mleka sa kašičicom šećera I brašna, ostaviti da naraste.U 700 g brašna dodati kvasac, 4 jaja, rendanu koru limuna, 140g otopljenog putera, čašica ruma, 3 kašike šećera I pola kašičice soli. Sve dobro izmešati I ostaviti da naraste.
150g suvog grožđa potopiti u 1 čašicu ruma. Kada malo odstoji procediti I pomešati sa 50g iseckane kore narandže. Pomešati suvo grožđe, koru narandže I sve dodati testu. Sipati u podmašćenu modlu I peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Dekorisati po želji.