Kiflice sa džemom
Sastojci
- 2 dl mleka
- 2 dl vode
- 1 kafena kašičica šećera
- 1 kafena kašičica soli
- 1 kocka kvasca
- 2 dl ulja
- oko 1 kg brašna
- džem od kajsija
Opis
- Pomešati vodu i mleko da bude mlako.
- Dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
- Dodati ulje i brašno i umesiti testo.
- Ostaviti da odstoji pola sata.
- Nakon toga testo podeliti na 4 jednake jufkice.
- Svaku jufkicu razviti tanko u krug.
- Iseći na 8 trouglova.
- Na svaki trougao staviti po malo dzema od kajsije.
- Uvijati kiflice.
- Redjati ih u podmazan plek.
- Ostaviti da odstoje 10-ak minuta.
- Premazati umućenim jajetom.
- Posuti vanilin šećerom i ispeći.
- Pečene posuti prah šećerom.
Bonus saveti
Kada se kiflice ispeku izvaditi ih iz rerne i pokriti kuhinjskom krpom.
Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Tako će kiflice biti mekane.
Komentari