Sastojci

1 casa ulja
2 case vode
2 case brasna
1 prasak za pecivo
4 jaja
1 l mleka
1 maslac
14 kasika secera
14 kasika brasna
aroma po zelji
secer u prahu
1.1 čaša ulja 2 čaše vode (mera je čaša od jogurta). Ulje i vodu pomesati i staviti da provri, potom dodati 2 čaše brašna, sjediniti i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi dodati 4 jaja, jedno po jedno, dakle dodamo jedno pa sjedinimo masu pa drugo i tako redom i na kraju jedan prašak za pecivo. Rukama ili špricem oblikujemo kuglice veličine većeg oraha i ređamo na pleh, mora imati prostora između da se ne lepe dok narastaju. Peku se na 250 C bez otvaranja rerne. Priprema fila: Šećer( 14 kasika) i brašno(14 kasika) pomešamo, dodamo malo mleka a preostalo mleko stavimo da provri, pa ulijemo smesu od brašna i šećera. Snazno mešati par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi pa dodavati u umućen maslac, po želji u fil možete dodati aromu vanile, kesicu neskafe, cokoladu...Dekorisati po želji i uživati u sjajnom ukusu. Mnogi spremaju fil sa pudingom, ali je meni ovako daleko ukusnije. Ponekad umesto maslaca dodam u ohlađen fil umućen šlag krem sa ukusom vanile, sve je stvar ukusa i maste.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.