Lisnata pogaca sa uvrnutim krajevima

Objavljeno 11.02.2024. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 600 gr brasna
  • 2 jaja
  • 0.5 dl. ulja
  • 1/3 kvasca
  • 3 dl. mesavina vode i mleka
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 100 gr. margarina

Opis

120'
20'
0
0
  • U mlako voda-mleko staviti kvasac,secer i kasiku brasna i ostaviti da naraste. U posudu staviti brasno,so,ulje,1 jaje i nadosli kvasac i ostatak vode-mleko i zamesiti meko testo,pokriti i ostaviti 45 minuta da narasta.
  • Nadoslo testo podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu razvaljati velicine tepsije i staviti na papir za pecenje i svaku premazati omeksali margarinom,zadnju ne premazivati.
  • Na sredinu testa staviti tj.oznaciti sa srednjom casom. Od ivice case testo raseci prvo na 4 dela i sve 4 dela po 4 dela tako da se dobije 16 loptica.
  • Svaku lopticu uvrnuti po 3 puta i prebaciti u tepsiju sa papirom.Ostaviti 30 minuta da narasta.
  • Umutiti jaje,premazati pogacu i na sreditnu posuti susasom i peci 20 minuta na 180 stepeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam