šta reći prelepa i preukusna, prava prolećna, ovo pecivo svi vole.
3dl mleka, | |
40 g kvasca, | |
1,5 dl mineralne vode | |
1,5 dl ulja, | |
1 kašičica šećera, | |
2 kašičice soli, | |
750g brašna, | |
1 jaje, | |
susam i | |
laneno seme. | |
1. | U mlako mleko staviti kvasac,kašičicu šećera, malo brašna i ostaviti da nadođe. U vanglici sjediniti mineralnu vodu, ulje i so. Dodati mleko sa nadošlim kvascem, brašnom i zamesiti testo. Testo ostaviti na toplom da naraste. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Od prvog dela testa napraviti kuglu, a od drugog dela pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom, staviti kuglu, a oko nje pletenicu. Premazati žumancetom, obilato posuti susamom i lanenim semenom. Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |