Kajzerice
Sastojci
- 1/2 l mleka
- 1 čaša ulja
- 30 g kvasca
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 800 g brašna
- 1 jaje
- oko 100 g sira ili kačkavalja
- susam za posipanje
- 100 g margarina
Opis
- Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite na toplom mestu da naraste.
- Ponovo premesite i rastanjite oklagijom debljine 1-1,5 cm.
- Čašom vadite pogačice i poređajte u margarinom podmazan pleh. Ostavite da ponovo naraste.
- Svaku pogačicu prstom pritisnite u sredinu i u svako udubljenje stavljajte umućeno belance sa sirom.
- Premažite umućenim žumancetom i odozgo pospite susamom i stavite po malo margarina.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C dokne porumene.
Komentari