Sastojci

600 grama brašna
3 dl mleka
2 komada jaja
0,5 dl ulja
1/2 parčeta kvasca
kašičica šećera
malo soli, po ukusu
150 grama margarina za mazanje *Dobro jutro*
malo lanenog i susamovog semena za posipanje
1.1.U mlako mleko dodajte šećer, jedno jaje i 1 belance, sve sjedinite, dodajte kvasac, otopite ga, pa dodajte ulje. Brašnu dodajte so, promešajte i pripremljenom masom sa kvascem zamesite testo. Prekrijte folijom i na toplom mestu ostavite petnaestak minuta da naraste.
2.2.Naraslo testo premesite, podelite u pet jufkica. svaku razvijte što više možete i premažite margarinom. Zadnju ne premazujte. Razvijte, veliku koru i po sredini odsecite traku, kao na slici dobijenu traku umotajte kao rolat i stavite je na sredini pleha ili podmazane šerpe u kojoj ćete peći pogaču
3.3.Od preostalog razvaljanog testa isecite 15 većih trouglova. Oblikujte od njih kiflice. Deset zrakasto rasporedite u šerpi, ostale pet presecite po sredini i njima popuniti praznine izmedju kifli, širi kraj okrenite prema stranici šerpe, kao na slici
4.Sredinu posuti lanenim semenom a ostatak susamom, ostaviti pogaču da malo naraste i peći je u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle desetak minuta, temperaturu smanjiti na 180 i peći još petnaestak minuta dok pogača porumeni.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.