Krofne

Sastojci

  • Oko 1kg brašna
  • 250ml mleka
  • 250ml vode
  • 1 kockica kvasca
  • 3 jaja
  • 3-4 kasike secera
  • 3-4 kasike ulja
  • 250 g prah šećera
  • 1/2l ulja ili mast za przenje

Opis

90'
10'
0
0
  • U mlako mleko staviti kvasac, pa ostaviti da se kvasac postepeno rastopi u njemu,pa dodati mlaku vodu. U posudi sa brasnom napraviti malo udubljenje rukom i staviti jaja, šecer i ulje. Polako sipati mleko i vodu sa kvascem i zamesiti testo. Kada testo podođe premesiti ga i tako još dva puta. Na kraju testo rasklagijati na pobrasnjenoj podlozi i časom vaditi krofne i prziti ih u ulju ili masti. Još tople krofne posuti prah secerom.

Bonus saveti

Zasto volim da pravim krofne uvek, a ne samo u vreme praznika? Zato sto u njihovom pravljenju učestvuju i moje tri devojcice, one im prave ove "rupice" na sredini i posipaju ih prah secerom. Da, kuhinja je posle pravljenja krofni kao da je pala neka "brašna bomba", ali sreca i radost su neprocenjivi❤️

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam