Zasto volim da pravim krofne uvek, a ne samo u vreme praznika? Zato sto u njihovom pravljenju učestvuju i moje tri devojcice, one im prave ove „rupice“ na sredini i posipaju ih prah secerom. Da, kuhinja je posle pravljenja krofni kao da je pala neka „brašna bomba“, ali sreca i radost su neprocenjivi❤️
Oko 1kg brašna | |
250ml mleka | |
250ml vode | |
1 kockica kvasca | |
3 jaja | |
3-4 kasike secera | |
3-4 kasike ulja | |
250 g prah šećera | |
1/2l ulja ili mast za przenje | |
1. | U mlako mleko staviti kvasac, pa ostaviti da se kvasac postepeno rastopi u njemu,pa dodati mlaku vodu. U posudi sa brasnom napraviti malo udubljenje rukom i staviti jaja, šecer i ulje. Polako sipati mleko i vodu sa kvascem i zamesiti testo. Kada testo podođe premesiti ga i tako još dva puta. Na kraju testo rasklagijati na pobrasnjenoj podlozi i časom vaditi krofne i prziti ih u ulju ili masti. Još tople krofne posuti prah secerom. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |