Krofne
Sastojci
- Oko 1kg brašna
- 250ml mleka
- 250ml vode
- 1 kockica kvasca
- 3 jaja
- 3-4 kasike secera
- 3-4 kasike ulja
- 250 g prah šećera
- 1/2l ulja ili mast za przenje
Opis
- U mlako mleko staviti kvasac, pa ostaviti da se kvasac postepeno rastopi u njemu,pa dodati mlaku vodu. U posudi sa brasnom napraviti malo udubljenje rukom i staviti jaja, šecer i ulje. Polako sipati mleko i vodu sa kvascem i zamesiti testo. Kada testo podođe premesiti ga i tako još dva puta. Na kraju testo rasklagijati na pobrasnjenoj podlozi i časom vaditi krofne i prziti ih u ulju ili masti. Još tople krofne posuti prah secerom.
Bonus saveti
Zasto volim da pravim krofne uvek, a ne samo u vreme praznika? Zato sto u njihovom pravljenju učestvuju i moje tri devojcice, one im prave ove "rupice" na sredini i posipaju ih prah secerom. Da, kuhinja je posle pravljenja krofni kao da je pala neka "brašna bomba", ali sreca i radost su neprocenjivi❤️
Komentari