Sastojci

Oko 1kg brašna
250ml mleka
250ml vode
1 kockica kvasca
3 jaja
3-4 kasike secera
3-4 kasike ulja
250 g prah šećera
1/2l ulja ili mast za przenje
1.U mlako mleko staviti kvasac, pa ostaviti da se kvasac postepeno rastopi u njemu,pa dodati mlaku vodu. U posudi sa brasnom napraviti malo udubljenje rukom i staviti jaja, šecer i ulje. Polako sipati mleko i vodu sa kvascem i zamesiti testo. Kada testo podođe premesiti ga i tako još dva puta. Na kraju testo rasklagijati na pobrasnjenoj podlozi i časom vaditi krofne i prziti ih u ulju ili masti. Još tople krofne posuti prah secerom.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Zasto volim da pravim krofne uvek, a ne samo u vreme praznika? Zato sto u njihovom pravljenju učestvuju i moje tri devojcice, one im prave ove „rupice“ na sredini i posipaju ih prah secerom. Da, kuhinja je posle pravljenja krofni kao da je pala neka „brašna bomba“, ali sreca i radost su neprocenjivi❤️