Slatka pica
Sastojci
- Za testo:
- - 600 g brašna
- - 250 ml tople vode
- - 200 ml kiselog mleka
- - 100 ml maslinovog ulja
- - 1 kašičica žutog šećera od trske
- - 1 kašičica morske soli
- - 20 g svežeg kvasca
- Za filovanje:
- - SLATKO OD ČERI PARADAJZA
- Još:
- - vanilin šećer
- - kokosovo brašno
- - 4 lista rozetle
Opis
- Za testo:
- U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, kvasac i sve dobro promešati varjačom.
- Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo.
- Dodati ulje i sve dobro umešati.
- Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira.
- Testo ponovo promešati.
- Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja.
- Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
- Filovanje:
- Na pripremljeno testo za slatku picu ravnomerno rasporedite čeri paradajz iz slatka i pospite izmedju sirupom iz slatka.
- Ostaviti desetak minuta da testo nadodje i stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do deset minuta, možda i pre, pratite da vam ne izgori.
- Pečenu picu izvadite iz rerne i dodatno je pospite sirupom iz slatka i sa kašičicom kokosovog brašna. Ukrasite listovima rozetle. Picu iseći na 4 dela i poslužite uz dodatno posipanje kokosom i vanilin šećerom ili sirupom iz slatka.
Bonus saveti
Vi možete da koristite za filovanje slatke pice voće po želji sveže ili već tretirano.
Komentari