Pekarstvo je umetnost koja dopušta eksperimentisanje, a dodavanje neobičnih sastojaka u vaše testo može u potpunosti promeniti doživljaj hleba koji svakodnevno konzumirate. Evo devet inovativnih dodataka koji će vaš hleb pretvoriti iz običnog u izuzetan, a posebno obratite pažnju na broj sedam, jer će vas sigurno šokirati!

1. Cvekla

Cvekla daje hlebu predivnu crvenkastu boju i blago slatkast ukus. Pored toga, bogata je antioksidansima i vlaknima, što čini vaš hleb ne samo ukusnijim, već i zdravijim.

2. Kafa

Dodavanje malo instant kafe u prah u testo može obogatiti ukus vašeg hleba toplim tonovima koji su savršeni za jutarnje tostove.

3. Kurkuma

Ovaj začin ne samo da će vašem hlebu dodati vibrantnu zlatnu boju, već će uneti i antiinflamatorna svojstva, kao i blago začinjen, zemljan ukus.

4. Kakao

Ne mora da znači da će hleb biti sladak ako dodate kakao. Umesto toga, kakao dodaje bogatstvo i dubinu ukusa koji se odlično slaže sa slanim namazima.

5. Slatki krompir

Pire od slatkog krompira može hlebu dodati vlakna, vitamin A i prirodnu slatkoću, dok istovremeno čini teksturu vlažnijom i mekšom.

6. Žalfija

Ako želite hleb koji miriše na prazničnu večeru, dodajte sušenu žalfiju u testo. Njen topli, pomalo pikantni ukus je neodoljiv kada se ispeče.

7. Aktivni ugalj

Ovaj dodatak definitivno će vas šokirati! Aktivni ugalj može se koristiti za dobijanje crnog hleba koji je vizuelno impresivan i pun iznenađenja. Osim što je odličan za detoksikaciju, dodaje i jedinstvenu, blago zemljanu notu vašem hlebu.

8. Ruzmarin i čokolada

Kombinacija ruzmarina i tamne čokolade može zvučati neobično, ali ovi sastojci zajedno stvaraju bogat i složen ukus koji će osvojiti sve ljubitelje neobičnih ukusa.

9. Čips od jabuke

Za dodatak slatkoće i hrskavosti, umetnite tanke kriške sušenih jabuka u gornji sloj testa pre pečenja. Jabuke će se karamelizovati i dati savršen kontrast mekoj unutrašnjosti hleba.

 

Eksperimentišite sa ovim neobičnim dodacima i otkrijte nove dimenzije ukusa koje mogu obogatiti vaš domaći hleb. Svaki od ovih sastojaka nudi jedinstvenu promenu koja može osvežiti vašu rutinu i impresionirati ukućane i goste. Srećno pečenje i ne zaboravite da podelite svoje kulinarske avanture na “Mesimo zajedno”!

 

Topla preporuka je da prilikom pripreme peciva koristite naše kvasce Vrenje i Alfu, koje možete naći u svim bolje snabdevenim trgovinskim lancima. Pratite nas na “Mesimo zajedno” i budite deo naše zajednice koja vrednuje kulturu, tradiciju i, naravno, dobru hranu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.