Hleb sa semenkama bundeve
Opis
Potrebno je:
600g brašna,
2 kašičice soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mlake vode,
4og svežeg kvasca i
100g očišćenih semenki bundeve.
Priprema:
U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera.
Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno, dodati semenke bundeve i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta. Hleb naš nasušni, ništa bez domaćeg hleba, mi ga bezo raščerupamo, topao hleb te prosto mamai…