Kuglof od dizanog testa

Opis

Za testo:
500 g brašna
4 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
200 ml mlelo
20 g svežeg Alfa kvasca
4 jajeta
120 g maslaca
malo limunove korice
2 prstohvara soli
Za posipanje
po potrebi šećer u prahu.
Priprema:
1.U 100 ml mlakog mleka izmrviti alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Brašno usuti u dublju posudu,dodati 100 ml mlakog mleka,otopljen maslac,žumanca,nadošli kvasac,3 kašike šećera,rendanu limunovu koricu,so,vanilin šećer i na kraju umešati umućena belanca(blago umutiti belanca viljuškom,da se ne napravi mnogo čvrst šam-da bude ređe).
Sve sjediniti mikserom(nastavcima za testo).
2.Kalup za kuglof premazati maslacem,posuti brašnom i staviti pripremljeno testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
3.Pečen kuglof izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
4.Kuglof izručiti na tacnu.
5.Posuti šećerom u prahu.
6.Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
Komentar:
Svi znamo da se kuglof mahom pravi tako što se muti smesa,ali evo i recepta od dizanog testa.Alfa kvasac je sjajan,te je ovaj kuglof neodoljivog ukusa..Pošto ga svi volimo,uvrstiću ga na meni za uskršnju trpezu.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam