Kako da bez muke očistite ravnu ploču na šporetu

Ovaj trik će vam pomoći da brzo i jednostavno očistite ravnu ploču i vratite joj sjaj.

Čišćenje ravne ploče šporeta zaista može zadati glavobolju, naročito ako vam kojim slučajem iskipi jelo. Glavnu ulogu u ovom jednostavnom ali efikasnom poduhvatu ima soda bikarbona, a biće vam potrebni i običan deterdžent za pranje suđa, duboka činija, topla voda, krpa, kao i zaštitne rukavice.

Najpre napunite činiju toplom vodom i dodajte malo deterdženta. Napravite sapunicu i potopite peškir ili kuhinjsku krpu.

Pročitajte i Kako se priprema najukusniji pomfrit iz rerne

Sodu bikarbonu pospite po šporetu. Krpu zatim izvadite iz vode i iscedite je. Neka ostane vlažna, ali da se ne cedi previše. Natopljenu tkaninu stavite preko ploče posute sodom bikarbonom. Sačekajte 15 minuta (iskoristite to vreme da pročitate ovaj savet – Zašto ne treba bacati vodu u kojoj se kuvala testenina) a zatim tkaninom oribajte šporet koristeći nakvašenu sodu bikarbonu kao abrazivno sredstvo.

Ostatke sode bikarbone i prljavštine nakon ribanja uklonite običnim sunđerom. Vaša ravna ploča sada ima stari sjaj i cela kuhinja blista. 

Napomena: Ukoliko imate šporet sa komandama osetljivim na dodir, tokom čišćenja izbegavajte to područje zbog senzora.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam