Za testo: | |
- 500 g brašna | |
- 1 kesica suvog kvasca | |
- 1 kašičica šećera | |
- 1 kašičica soli | |
- 1 jaje | |
- 50 g margarina | |
- 50 g pavlake | |
- 150- 200 ml toplog mleka. | |
Za punjenje: | |
- 100 g krem sira | |
- sušenog vlašca- po želji. | |
Za premazivanje: | |
- 1 žumance | |
- malo ulja |
1. | 1.Pomešati brašno, šećer, kvasac i so, dodati jaje, pavlaku i otopljen margarin. Uz postepeno dolivanje mlakog mleka umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da nadođe. 2.Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti u pravougaonu koru. 3.Razvijenu koru premazati krem sirom i bogato posuti vlašcem, a onda urolati. 4.Rolat preneti u pleh obložen pek- papirom i od njega formirati krug sa većim otvorom u sredini. Iseći na komadiće, ali ne do kraja. Svaki komadić malo razmaknuti i odvojiti od prethodnog. 5.Pogaču premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. |