Sastojci

Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 50 g margarina
- 50 g pavlake
- 150- 200 ml toplog mleka.
Za punjenje:
- 100 g krem sira
- sušenog vlašca- po želji.
Za premazivanje:
- 1 žumance
- malo ulja

Instrukcije

1.1.Pomešati brašno, šećer, kvasac i so, dodati jaje, pavlaku i otopljen margarin. Uz postepeno dolivanje mlakog mleka umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da nadođe. 2.Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti u pravougaonu koru. 3.Razvijenu koru premazati krem sirom i bogato posuti vlašcem, a onda urolati. 4.Rolat preneti u pleh obložen pek- papirom i od njega formirati krug sa većim otvorom u sredini. Iseći na komadiće, ali ne do kraja. Svaki komadić malo razmaknuti i odvojiti od prethodnog. 5.Pogaču premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.