Sastojci

Za testo:
- 1/ 2 kg brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 25 g margarina
- 4 kašike meda
- džem od kajsija- za filovanje.
Za preliv:
- 200 ml vode
- 4 kašike meda.

Instrukcije

1.1. U veću činiju pomešajte brašno i kvasac, dodajte margarin isečen na manje kockice, med i tople vode postepeno. Najpre mešajte varjačom, a zatim umesite rukama homogeno testo( ukoliko je previše meko, dodajte još malo brašna). Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sa strane da malo naraste. 2.Nadošlo testo premesite na brašnom posutoj površini, podelite na dva jednaka dela, i svaki istanjite na debljinu od oko pola centimetra. 3.Svaku koru isecite na po osam jednakih delova unakrsno. Na svaki deo stavite po kašičicu džema i uvijajte kiflice od spoljnjeg ka unutrašnjem delu. 4.Ređate ih u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje oko pola sata kako bi nadošle. 5.Za to vreme, pomešajte vodu i med i kuvajte na savim slaboj temperaturi, dok se med ne otopi( ne treba da provri).6. Kiflice pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih izvadite iz rerne i odmah premažite pripremljenim prohlađenim prelivom.