BAVARSKE KIFLE
Sastojci
- 1 kg brasna
- 5 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 svez kvasac
- 1 kasičica soli
- 1 l kjučale vode
- 4 kašike sode bikarbone
- 1 kašika soli
- mak
- susam
- lan
- seme suncokreta za posipanje po želji.
Opis
- kvasac umesati u brašno , dodati vodu i so i dobro umesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude, pa z atim dodati ulje da bi testo bilo glatko.Po potrebi dodati jos brašna.Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.Kada se udvostruči otkidati parčiće i praviti dugačke valjke po želji formirati kiflice.U pliću posudu sipati vodu ,so i dodati sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa .Oformljeno testo uz pomoć dve kašike spuštati u vodu i kratko kuvati dok ne isplivaju.Stavljati ih u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom ’premažite ga uljem da se pecivo ne zalepi.Posuti željenim semenkama i peći u predhodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno braon boju.
Bonus saveti
Ukusne, sve više te mamae da ih jedeš, što ih više gledaš.
Komentari