BAVARSKE KIFLE

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 5 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 svez kvasac
  • 1 kasičica soli
  • 1 l kjučale vode
  • 4 kašike sode bikarbone
  • 1 kašika soli
  • mak
  • susam
  • lan
  • seme suncokreta za posipanje po želji.

Opis

40'
20'
0
5
  • kvasac umesati u brašno , dodati vodu i so i dobro umesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude, pa z atim dodati ulje da bi testo bilo glatko.Po potrebi dodati jos brašna.Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.Kada se udvostruči otkidati parčiće i praviti dugačke valjke po želji formirati kiflice.U pliću posudu sipati vodu ,so i dodati sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa .Oformljeno testo uz pomoć dve kašike spuštati u vodu i kratko kuvati dok ne isplivaju.Stavljati ih u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom ’premažite ga uljem da se pecivo ne zalepi.Posuti željenim semenkama i peći u predhodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno braon boju.

Bonus saveti

Ukusne, sve više te mamae da ih jedeš, što ih više gledaš.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam