BAVARSKE KIFLE

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 5 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 svez kvasac
  • 1 kasičica soli
  • 1 l kjučale vode
  • 4 kašike sode bikarbone
  • 1 kašika soli
  • mak
  • susam
  • lan
  • seme suncokreta za posipanje po želji.

Opis

40'
20'
0
5
  • kvasac umesati u brašno , dodati vodu i so i dobro umesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude, pa z atim dodati ulje da bi testo bilo glatko.Po potrebi dodati jos brašna.Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.Kada se udvostruči otkidati parčiće i praviti dugačke valjke po želji formirati kiflice.U pliću posudu sipati vodu ,so i dodati sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa .Oformljeno testo uz pomoć dve kašike spuštati u vodu i kratko kuvati dok ne isplivaju.Stavljati ih u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom ’premažite ga uljem da se pecivo ne zalepi.Posuti željenim semenkama i peći u predhodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno braon boju.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam