Sastojci

500g brasno
50g secer u prahu
20g svezeg kvasca
50ml tople vode
50ml ulje
250ml toplog mleka
pola kasicica so
1 kasicica secer
secer u prahu za posipanje
1 jaje za premazivanje
Nutela ili krem po zelji
1.U odgovarajućoj posudi izmrvite kvasac,dodajte kašičicu šećera,kašičicu brašna i malo tople vode,oko 50ml i ostavite na toplom mestu da nadodje.Nakon toga dodajte 250g prosejanog brašna,šećer u prahu,ulje (jednu kašiku ulja ostavite sa strane),so,toplo mleko i sve lepo sjedinite.Postepeno dodajte ostatak brašna ,treba da dobijete mekše testo.Premažite ga jednom kašikom ulja koju ste ostavili sa strane,prekrijte streč folijom i ostavite 40min na toplom da nadodje.Nadošlo testo malo premesite bez dodavanja brašna ,rasklagijajte i nožem isecite na kvadrate željene veličine,na sredinu stavite kašičicu krema.Spojite rukama suprotne krajeve kvadrata i prstima oblikujte lopticu.Buhtle slažite jednu do druge u okrugli kalup prečnika 24cm prekriven pek papirom.Umućenim jajetom premažite buhtle i pecite oko 20-25min dok ne porumene,gotove buhtle obilno pospite šećerom u prahu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.