500g brasno | |
50g secer u prahu | |
20g svezeg kvasca | |
50ml tople vode | |
50ml ulje | |
250ml toplog mleka | |
pola kasicica so | |
1 kasicica secer | |
secer u prahu za posipanje | |
1 jaje za premazivanje | |
Nutela ili krem po zelji | |
1. | U odgovarajućoj posudi izmrvite kvasac,dodajte kašičicu šećera,kašičicu brašna i malo tople vode,oko 50ml i ostavite na toplom mestu da nadodje.Nakon toga dodajte 250g prosejanog brašna,šećer u prahu,ulje (jednu kašiku ulja ostavite sa strane),so,toplo mleko i sve lepo sjedinite.Postepeno dodajte ostatak brašna ,treba da dobijete mekše testo.Premažite ga jednom kašikom ulja koju ste ostavili sa strane,prekrijte streč folijom i ostavite 40min na toplom da nadodje.Nadošlo testo malo premesite bez dodavanja brašna ,rasklagijajte i nožem isecite na kvadrate željene veličine,na sredinu stavite kašičicu krema.Spojite rukama suprotne krajeve kvadrata i prstima oblikujte lopticu.Buhtle slažite jednu do druge u okrugli kalup prečnika 24cm prekriven pek papirom.Umućenim jajetom premažite buhtle i pecite oko 20-25min dok ne porumene,gotove buhtle obilno pospite šećerom u prahu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |