
300ml mlake vode | |
40g kvasac | |
1 kasicica secer | |
200ml mleko | |
100ml ulje | |
1 kasicica so | |
1 jaje | |
brasno po potrebi | |
1. | Stavite vodu,šećer,kvasac i kašiku brašna u činiju oko 10min dok ne zapeni (ja sam pravila i sa 20g kvasca samo je potrebno malo više vremena da nadodje testo ostalo je sve isto).Zatim dodajte sve ostale sastojke i polako dodajte brašno tako da lepo umesite testo.Testo ostavite pokriveno krpom da nadodje tj da se udvostruči.Posle toga premesite testo,razvucite i stavite u tepsiju obloženu pek papirom,treba da odmori desetak minuta.Možete je premazati umućenim jajetom a i ne morate.Peći u već zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatno žutu boju. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |