BUHTLICE SA SIROM

Sastojci

  • - 1/2 kvasca
  • - 500 g brašna T-400
  • - 1 kašičica šećera
  • - 2 kašičice sitne morske soli
  • - 1 + 1 komad jaja
  • - 60 g + 60 g putera ili margarina
  • - 200 ml mleka
  • - 100 ml tople vode
  • - 300 g nemasnog sira u kriškama
  • - 1 dl maslinovog ulja
  • - 2 kašičice kima

Opis

90'
30'
0
5
  • U dublju posudu izdbrobiti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna i toplu vodu. Promešati i ostaviti da kvasac se pokrene. Dodati brašno, so, omekšali puter, mleko i jaje i sve umesiti mikserom, nastavci za testo, u kompaktno testo koje se odvaja od posude. Uvek ostavite 50 g brašna i mleka sa strane pa dodajte ako bude bilo potrebno. Posudu pokrite providnom folijom i ostavite da se testo duplira. Dužina stajanja zavisi od toplote prostorije. Uskislo testo nemojte mesiti ponovo već ga samo kašikom malo pritisnite da padne. Okruglu posudu, u kojoj će te peći buhtle obložite papirom i sipajte više od pola količine ulja. Sir isecite na štapiće. Rukom kidati komade testa i rastanjiti ih na dlanu, staviti komad sira i zamotati. Buhtlice stavljati u pripremljenu posudu i svaku provucite kroz ulje. Kada popunite posudu u kojoj će se peći, buhtlice premažite žumancetom. Belance ostavite i upotrebite za nešto drugo. Pospite kimom i stavite komadiće putera na svaku buhtlicu. Dodatno ih odozgo i posolite. Ostavite da se odmore a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni, ja koristim topli vazduh. Stavite buhtlice da se peku dok ne porumene i odvoje se od papira, oko 30 do 40 minuta, što opet zavisi od vaše rerne. Pečene izvadite i pokrite kuhinjskim ubrusom da se prohlade. Posle nekih 10 minuta ih izvadite iz papira i odvojite. Poslužite tople, mada su mekane i ukusne i kada se ohlade.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam