Sastojci

- 1/4 svežeg kvasca Alfa
- 150 g speltino meko brašno
- 150 g pšenično meko brašno T-400
- 100 ml mleka
- 50 ml tople vode
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kačičice sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica susama
- 1 kašičica kima
- 200 g nemasnog sira u kocki
- 5 kašika ajvara
1.U dublju vanglicu staviti oba brašna i napraviti udubljenje u koje stavite izmrvljen kvasac i šećer. Dodati toplu vodu preko kvasca i lagano promešati i ostaviti da kvasac nadodje nekih 10 minuta. Sada pomešati brašno i kvasac, dodati mleko, so i kašičicu ulja. Varjačom dobro umesiti testo i neka ostane meko i malo lepljivo. Preko sipati ostatak ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti da se testo udupla. Uskislo testo ne mesiti ponovo. Uzeti okruglu vatrostalnu pliću činiju i sipati na dno 1 kašiku ulja. Sir sitno izmrviti viljuškom i rasporediti po dnu posude. Odozgo staviti ajvar kašikom ali sa razmakom. Sada testo zahvatati mokrom kašikom i slagati preko sira i ajvara tako da pokrije celu površinu posude u kojoj će se peći. Premazati mešavinom ostatka ulja sa par kašika vode i posuti susamom i kimom. Dodatno testo još malo odozgo posoliti. Ostaviti da odmori dok se rerna zagreje na 180 C stepeni, ja koristim i ventilator, i staviti da se peče dok ne porumeni. To je možda desetak minuta, ali sve zavisi od vaše rerne. Izvadite prevrnute mini pice, malo ih poprskajte hladnom vodom i pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohlade. Kada se prohladi preokrenite na veći tanjir. Odvajajte komade testa sa sirom i ajvarom i poslužite tople.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.