Svi ukućani su bili oduševljeni izgledom i ukusom hleba….
700g brašna, | |
400g pirea od bundeve, | |
2dl mlakog mleka, | |
1 jaje plus jedno žumance za premazivanje, | |
2 kašičice soli, | |
1 kašičica šećera i 100g margarina. | |
1. | Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesite testo, šerpu obložite papirom za pečenje i stavite testo. Testo premazati žumancetom, možete a i ne morate. Ostaviti da odmara oko trideset minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Vreme pečenja hleba zavisi od rerne. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen. Ako se testo ne lepi za štapić hleb je pečen. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |