Prelepo slatko peciva, vredi se potruditi kada vidite koliko ukućani uživaju u ovome pecivu.
800g brašna, | |
42g Alfa kvasca, | |
2 kašičice šećera, | |
soli po ukusu, | |
400g pirea od bundeve i | |
300ml vode. | |
Za filovanje: | |
100g seckanih oraha, | |
mlo semenki bundeve i | |
2 kašike šećera. | |
Za premazivanje: | |
100g marmelade, | |
100g šećera i | |
100 ml vode. | |
1. | U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste. Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom kao što je prikazano na slici. Od većeg dela testa sam formirala loptu, napravila udubljenje i stavila 100g seckanih oraha, 2 kašike kristal šećera i malo semenki bindeve. Stavila sam bundevu i "bundevice" u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 30-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.Svaku bundevicu sam premazala sa pripremljenih premazom. Stavite marmeladu, šćecer i vodu na šporet da provri. Malo prohladite i premažite bundevu i bundevice. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |