600 g brašna | |
100 g masti | |
1 kašičica soli | |
2 jajeta | |
1 kockica kvasca | |
1 kašičica šećera | |
50 ml vode | |
100 g maka | |
100 g susama | |
100 g margarina | |
1. | Staviti kvasac sa šećerom u toploj vodi da nadođe. U posudu za mešenje staviti brašno, mast, margarin, so i dva žumanceta. Dodati kvasac.Umesiti testo pa ga ostaviti da naraste. Zatim ga razvući debljine prsta. Izmutiti belanceta viljuškom. Testo razvući preko najlona.Testo premazati belancetom pa preko celog tesa posuti mak. Poklopiti testo drugim najlonom. Onda uhvatiti i onaj najlon što je ispod pa preokrenuti testo. Skinuti najlon taj što je ostao ispod. Premazati i drugu polovinu testa belancetom pa posuti susamom.Iseckati dugačke štapiće, pa ih uvijati u spiralu (burgiju). Ređati burgije u pleh na papiru za pečenje.Staviti burgije da se peku oko deset minuta na 200 stepeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |