Potrebno je: 700 g brašna, 1 jogurt (200 ml.), 200 ml mleka, 30g kvasca, 1 kašika šećera, 50 ml ulja i 2 jaja. Za fil je potrebno: 200g salame, 200g sira, origano, malo susama i žumance za premazivanje. Priprema: Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka, dodati kašiku šećera i ostatak mleka , 2 jaja malo umutiti žicom zatim dodati jogurt , ulje, brašno, i so. Umesiti srednje tvrdo teso, ostaviti da malo naraste . Testo podelite na dva dela, razvucite Izmešajte sir, salamu, premažite preko testa, karajeve presavijte kao što je prikazano na slici, premažite žumancetom i pecite u rerni dok lepo ne porumeni. Ukrasite po ukusu. Ja sam koristila praziluk, crvenu papriku i šargarepu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.