Za testo je potrebno : 550 g brašna, 100 g rastopljenog maslaca, 80 ml mlakog mleka, 1/2 kockice kvasca, 1,5 kašičica soli, 1 kašičica šećera i 180 ml jogurta. Za fil: 100 g sitnog sira, 100 g suhomesnatog (po izboru),ja sam stavila kolutove kobasice. Za premazivanje: 1 žumance, semenke susama i lana. Testo: U mlakom mleku , sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni maslac, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Fil: Sir izrendati. Pripremiti suhomesnati proizvod, ja sam kobasicu isekla na kolutove. Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Rasporedoti po testu rendani sir i kolutove kobasice. Preklopiti testo na pola seći trake širine oko 1cm, trake umotavati u spiralu i redjati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Celu pogaču premažemo žumancetom, i pospemo semenkama lana i susama Ostavimo još malo da naraste. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.