Sastojci

500g brašna (tip 400 meko)
200ml mleka (za testo)
1 kvasac (za testo)
1 jaje (za testo)
pola čaše kisele pavlake (za testo)
50g putera (za testo)
50g šećera (za testo)
2 vanilin šećera (za testo)
1 časa kisele vode (za testo)
150g putera (za premaz)
3 do 4 kašičice cimeta (za premaz)
100g žutog šećera (za premaz)
2 vanilin šećera (za premaz)
1.U toplo mleko staviti kvasac da nadodje sa dve kašičice šećera. U drugu činiju sipati 500g brašna, šećer, so, 2 vanilin šećera i puter, pavlaku, jaje i kiselu vodu. Spojiti sa kvascem i umesiti mekano, glatko testo.
2.Ostaviti 30min da odmori. Razviti pravugaonik i premazati testo rastopljenim puterom u koji ste dodali žuti šećer i cimet. Uviti kao za štrudlu i seći 2cm debljine rolnicu. Ostaviti testo još 15-20min da odmori. Peći na 190°C 25min.
3.Pečene rolnice možete premazati prelivom od 150g prah šećera, 50g omekšalog putera, 1 kašičica arome vanile i 2 kašike kisele pavlake. Sve sjediniti i preliti preko vrućih rolnica.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Zimska poslastica koja budi sva čula, omami osmeh na licu i okupi porodicu oko stola. Idealna je u zimskom periodu za doručak i večeru uz šolju toplog mleka.