Zimska poslastica koja budi sva čula, omami osmeh na licu i okupi porodicu oko stola. Idealna je u zimskom periodu za doručak i večeru uz šolju toplog mleka.
500g brašna (tip 400 meko) | |
200ml mleka (za testo) | |
1 kvasac (za testo) | |
1 jaje (za testo) | |
pola čaše kisele pavlake (za testo) | |
50g putera (za testo) | |
50g šećera (za testo) | |
2 vanilin šećera (za testo) | |
1 časa kisele vode (za testo) | |
150g putera (za premaz) | |
3 do 4 kašičice cimeta (za premaz) | |
100g žutog šećera (za premaz) | |
2 vanilin šećera (za premaz) | |
1. | U toplo mleko staviti kvasac da nadodje sa dve kašičice šećera. U drugu činiju sipati 500g brašna, šećer, so, 2 vanilin šećera i puter, pavlaku, jaje i kiselu vodu. Spojiti sa kvascem i umesiti mekano, glatko testo. |
2. | Ostaviti 30min da odmori. Razviti pravugaonik i premazati testo rastopljenim puterom u koji ste dodali žuti šećer i cimet. Uviti kao za štrudlu i seći 2cm debljine rolnicu. Ostaviti testo još 15-20min da odmori. Peći na 190°C 25min. |
3. | Pečene rolnice možete premazati prelivom od 150g prah šećera, 50g omekšalog putera, 1 kašičica arome vanile i 2 kašike kisele pavlake. Sve sjediniti i preliti preko vrućih rolnica. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |