Pica potkovice

Sastojci

  • 900gr brašna
  • 400 ml mlakog mleka
  • Kocka svežeg kvasca
  • Dva belanca
  • Kašičica soli
  • Kašika šećera
  • 180ml ulja
  • Dva žumanca za premazivanje
  • 125 gr margarina za rendanje na kiflice pred pečenje

Opis

60'
40'
0
0
  • U mlako mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira (15-ak min). Sve sastojke zamesiti u vangli i ostaviti da odstoji, prethodno nauljimo testo i pokrijemo krpom. Sat vremena vreme stajanja. Na podlozi posutoj brašnom razvlačiti loptice, na jedan kraj staviti smesu po želji (ja stavljam kečap, origano, sir, jaja i rendanu šunku, kao i malo seckane pršute). Drugi kraj iseći u trakice, pažljivo urolati od nafilovanog dela ka trakicama, prebaciti u podmazan pleh i saviti u potkovicu. Premazati umućenim žumancima, i narendati margarin odozgo. Peći dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Testo je još lepše ako odstoji dva sata. Testo možete filovati po vašoj želji.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam