Sastojci

900gr brašna
400 ml mlakog mleka
Kocka svežeg kvasca
Dva belanca
Kašičica soli
Kašika šećera
180ml ulja
Dva žumanca za premazivanje
125 gr margarina za rendanje na kiflice pred pečenje
1.U mlako mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira (15-ak min). Sve sastojke zamesiti u vangli i ostaviti da odstoji, prethodno nauljimo testo i pokrijemo krpom. Sat vremena vreme stajanja. Na podlozi posutoj brašnom razvlačiti loptice, na jedan kraj staviti smesu po želji (ja stavljam kečap, origano, sir, jaja i rendanu šunku, kao i malo seckane pršute). Drugi kraj iseći u trakice, pažljivo urolati od nafilovanog dela ka trakicama, prebaciti u podmazan pleh i saviti u potkovicu. Premazati umućenim žumancima, i narendati margarin odozgo. Peći dok lepo ne porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Testo je još lepše ako odstoji dva sata. Testo možete filovati po vašoj želji.