Testo je još lepše ako odstoji dva sata. Testo možete filovati po vašoj želji.
900gr brašna | |
400 ml mlakog mleka | |
Kocka svežeg kvasca | |
Dva belanca | |
Kašičica soli | |
Kašika šećera | |
180ml ulja | |
Dva žumanca za premazivanje | |
125 gr margarina za rendanje na kiflice pred pečenje | |
1. | U mlako mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira (15-ak min). Sve sastojke zamesiti u vangli i ostaviti da odstoji, prethodno nauljimo testo i pokrijemo krpom. Sat vremena vreme stajanja. Na podlozi posutoj brašnom razvlačiti loptice, na jedan kraj staviti smesu po želji (ja stavljam kečap, origano, sir, jaja i rendanu šunku, kao i malo seckane pršute). Drugi kraj iseći u trakice, pažljivo urolati od nafilovanog dela ka trakicama, prebaciti u podmazan pleh i saviti u potkovicu. Premazati umućenim žumancima, i narendati margarin odozgo. Peći dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |