Pica potkovice
Sastojci
- 900gr brašna
- 400 ml mlakog mleka
- Kocka svežeg kvasca
- Dva belanca
- Kašičica soli
- Kašika šećera
- 180ml ulja
- Dva žumanca za premazivanje
- 125 gr margarina za rendanje na kiflice pred pečenje
Opis
- U mlako mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira (15-ak min). Sve sastojke zamesiti u vangli i ostaviti da odstoji, prethodno nauljimo testo i pokrijemo krpom. Sat vremena vreme stajanja. Na podlozi posutoj brašnom razvlačiti loptice, na jedan kraj staviti smesu po želji (ja stavljam kečap, origano, sir, jaja i rendanu šunku, kao i malo seckane pršute). Drugi kraj iseći u trakice, pažljivo urolati od nafilovanog dela ka trakicama, prebaciti u podmazan pleh i saviti u potkovicu. Premazati umućenim žumancima, i narendati margarin odozgo. Peći dok lepo ne porumeni.
Bonus saveti
Testo je još lepše ako odstoji dva sata. Testo možete filovati po vašoj želji.
Komentari