Potrebno je: 1 dl mleka , 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 1 kvasac , 1 dl jogurta , 4 kašike pavlake , 1 dl ulj, 1 žumance i 600 g brašna. Margarin za premazivanje, 1 žumance i slatka mlevena paprika. Priprema: U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći dva kruga. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Drugi krug još više rastanjite isecite po sredini urolajte. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju prvi deo pa oko njega drugi deo. Pogaču celu premazati žumancetom, posuti slatkom mlevenom paprikom, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju. Od pola mere ja sam napravila još jednu manju pogaču. Vredi truda kada vidite zadovoljna lica svojih ukućana.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.