Testo: | |
250 ml mleka | |
20 g kvasca | |
1 žumance | |
2 kašike šećera | |
1 kašika masti | |
1/2 kašičice soli | |
1 limun - korica | |
1 kg brašna | |
500 ml ulja | |
1 čašica rakije | |
Preliv: | |
250 g čokolade | |
1. | Kvasac staviti u mleko da nadođe. Umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da nadođe oko 50 minuta. Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu, razvucite koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta… Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore, kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena. Krofne poređati u obliku torte, i obilato preliti otopljenom čokoladom. Šta reći osim napravite i probajte, nećete zažaliti, čikolada im daje lep izgled i poseban ukus. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |