Sastojci

Testo:
250 ml mleka
20 g kvasca
1 žumance
2 kašike šećera
1 kašika masti
1/2 kašičice soli
1 limun - korica
1 kg brašna
500 ml ulja
1 čašica rakije
Preliv:
250 g čokolade
1.Kvasac staviti u mleko da nadođe. Umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da nadođe oko 50 minuta. Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu, razvucite koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta… Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore, kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena. Krofne poređati u obliku torte, i obilato preliti otopljenom čokoladom. Šta reći osim napravite i probajte, nećete zažaliti, čikolada im daje lep izgled i poseban ukus.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.