
2,5 dl mleka | |
2,5 dl mineralne vode | |
1,5 kašika šećera | |
1 kocka kvasca | |
1 kašika soli | |
2dl ulja | |
1.3 kg brašna (najbolje po potrebi dodavati) | |
Margarin za kolače | |
Eurokrem | |
Jaje | |
Čokoladni toping za prelivanje i čokoladne mrvice |
1. | Mleko i kiselu vodu zagrejati, da bude mlako, dodati šećer i izmrvljen kvasac, i sačekati da nadodje. |
2. | U nadosli kvasac dodati ulje, so i dodavati brašno po potrebi. Mesiti dok se ne dobije mekano testo. |
3. | Ostaviti da nadodje testo 30 min. |
4. | Nadošlo testo podeliti na 9 manjih jufki, 3x3 jufke, da nakon stavljanja margarina dobijemo 3 veće jufke. Između jufki rendati dobro ohladjen margarin. |
5. | Namazane jufke ostaviti da nadodju 10 minuta, zatim razvlačiti testo u krug. |
6. | Svakih krug podeliti na 12 trouglova, svaki trougao punuti sa kašikicom eurokrema i morati u krosane. |
7. | Kroasane ostaviti da nakvasaju u tepsiju još 15 min, premazati jajetom i peći na 200c 15-20 minuta. |
8. | Pečene kroasane preliti sa topingom i dekorisati po želji. |