Čokoladni kroasani

Objavljeno 05.06.2016. od Dijana Popovic

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 500 ml toplog mlijeka
  • kocka svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 3 kašike ulja
  • 1 margarin
  • Za fil
  • 100g otopljene čokolade
  • za čoko preliv
  • 200 g čokoalde
  • 50 g margarina
  • Za ukrašavanje
  • 50 g bele čokolade

Opis

30'
25'
0
0
  • U činiju staviti 200ml toplog mleka i 1 kašiku šećera dodati izmrvljen kvasac i pustiti da nadođe.
  • U većoj posudi pomešati polovinu brašna, so, šećer i ulje, dodati nadosli kvasac, pa sa preostalim mlekom zamesiti mekano testo uz dodatak preostalog brašna. Odmah testo razviti skroz tanko pa preko testa izrendati 1 margarin.
  • Testo lepo uviti u rolat i ostaviti da nadođe.
  • Radnu površinu posuti sa brašnom i nadošlo testo razviti tanko i iseći na trouglove .
  • Na svaki trougao stavljati po jedno kašiku otopljene i prohlađene čokolade. Uviti u oblik kroasane staviti na pek papir i pustiti da nadođe. Nadošle kroasane premazati sa hladnom vodom i peči na 200 stepeni 20 -25 minuta. Pečene kroasane ohladiti i umakati u čokoladnu glazuru. Odmah preko nestegnute glazure narendati malo bele čokolade.
  • Priprema čoko glazure 200g čokolade otopiti na pari dodati 50g margarina i prohladiti .

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam