Sastojci

2,5 dl mleka
2,5 dl mineralne vode
1,5 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 kašika soli
2dl ulja
1.3 kg brašna (najbolje po potrebi dodavati)
Margarin za kolače
Eurokrem
Jaje
Čokoladni toping za prelivanje i čokoladne mrvice

Instrukcije

1.Mleko i kiselu vodu zagrejati, da bude mlako, dodati šećer i izmrvljen kvasac, i sačekati da nadodje.
2.U nadosli kvasac dodati ulje, so i dodavati brašno po potrebi. Mesiti dok se ne dobije mekano testo.
3.Ostaviti da nadodje testo 30 min.
4.Nadošlo testo podeliti na 9 manjih jufki, 3x3 jufke, da nakon stavljanja margarina dobijemo 3 veće jufke. Između jufki rendati dobro ohladjen margarin.
5.Namazane jufke ostaviti da nadodju 10 minuta, zatim razvlačiti testo u krug.
6.Svakih krug podeliti na 12 trouglova, svaki trougao punuti sa kašikicom eurokrema i morati u krosane.
7.Kroasane ostaviti da nakvasaju u tepsiju još 15 min, premazati jajetom i peći na 200c 15-20 minuta.
8.Pečene kroasane preliti sa topingom i dekorisati po želji.