Sastojci

200 g običnog brašna,
200 g ražanog brašna,
200 g kukuruznog brašna, 400 ml vode,
400 ml vode,
50ml ulja
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli i
1 kockica svežeg kvasca.
1.U 100 ml vode razmutiti kvasac. Pomešati sve tri vrste brašna, dodati 1 kašičicu soli, 1 kašičicu šećera, ulje i pripremljen kvasac. Sa toplom vodom zamesiti testo. Vodu sipati postepeno, zavisno od toga koliko brašno upija vodu. Testo mesiti sve dok ne počne samo da se odvaja od ruku. Umešeno testo ostaviti da naraste. Testo, premesiti i podeliti na 9 jufkica. Od svake jufkice napraviti lopticu, rukom malo pritisnuti da se dobije oblik lepinje, i ređati u pleh, preko pek papira. Premazati uljem, malo zaseći testo i staviti da se peče. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Gotove pokriti krpom i ostaviti da se prohlade, pa poslužiti.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Lepe , ukusne, pravi vesni proleća…