Uštipke pospite šećerom u prahu dok su još topli.
2 jaja | |
200 ml mleka | |
200 ml vode | |
30 grama Alfa kvasca | |
600-700 grama brašna | |
2 kašike šećera | |
1.5 kašičica soli | |
1 vanilin šećer | |
narendana kora od limuna i narandže | |
1 kašičica rakije | |
100 grama suvog grožđa | |
Dodatni materijal: | |
šećer u prahu za posipanje | |
1 l ulja za prženje | |
dodatnih 100 ml mlake vode za kvasac |
1. | Proleće sa sobom donosi mnogo lepih radosti. Posle duge i hladne zime konačno možemo uživati u suncu i šarenilu koje nam priroda pruža. Obožavam sa svojom porodicom da provodim vreme, a kako bih imala više vremena za to, a da im usput i priuštim lep i ukusan zalogaj, vrlo često ih obradujem sa njima omiljenim - Domaćim uštipcima! |
2. | Pre svega, kvasac je potrebno potopiti u 100 ml vode sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe. |
3. | Prethodno prosejanom brašnu, dodati tek toplo mleko i ostale sastojke. |
4. | Toj smesi dodati i nadošli kvasac i umesiti glatko testo. |
5. | Testo ostaviti 10-15 minuta da nadođe. |
6. | U dubljoj šerpi zagrejati ulje, kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje da se prži. |
7. | Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju. |
8. | Potom ih sa šupljom kašikom vaditi iz ulja i posuti šećerom u prahu. |
9. | Brzo se prave, veoma su ukusni bilo da su topliji ili hladniji. |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |