Sastojci

2 jaja
200 ml mleka
200 ml vode
30 grama Alfa kvasca
600-700 grama brašna
2 kašike šećera
1.5 kašičica soli
1 vanilin šećer
narendana kora od limuna i narandže
1 kašičica rakije
100 grama suvog grožđa
Dodatni materijal:
šećer u prahu za posipanje
1 l ulja za prženje
dodatnih 100 ml mlake vode za kvasac
1.Proleće sa sobom donosi mnogo lepih radosti. Posle duge i hladne zime konačno možemo uživati u suncu i šarenilu koje nam priroda pruža. Obožavam sa svojom porodicom da provodim vreme, a kako bih imala više vremena za to, a da im usput i priuštim lep i ukusan zalogaj, vrlo često ih obradujem sa njima omiljenim - Domaćim uštipcima!
2.Pre svega, kvasac je potrebno potopiti u 100 ml vode sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
3.Prethodno prosejanom brašnu, dodati tek toplo mleko i ostale sastojke.
4.Toj smesi dodati i nadošli kvasac i umesiti glatko testo.
5.Testo ostaviti 10-15 minuta da nadođe.
6.U dubljoj šerpi zagrejati ulje, kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje da se prži.
7.Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.
8.Potom ih sa šupljom kašikom vaditi iz ulja i posuti šećerom u prahu.
9.Brzo se prave, veoma su ukusni bilo da su topliji ili hladniji.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Uštipke pospite šećerom u prahu dok su još topli.