Domaći uštipci

Sastojci

  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 30 grama Alfa kvasca
  • 600-700 grama brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1.5 kašičica soli
  • 1 vanilin šećer
  • narendana kora od limuna i narandže
  • 1 kašičica rakije
  • 100 grama suvog grožđa
  • Dodatni materijal:
  • šećer u prahu za posipanje
  • 1 l ulja za prženje
  • dodatnih 100 ml mlake vode za kvasac

Opis

20'
20'
0
0
  • Proleće sa sobom donosi mnogo lepih radosti. Posle duge i hladne zime konačno možemo uživati u suncu i šarenilu koje nam priroda pruža. Obožavam sa svojom porodicom da provodim vreme, a kako bih imala više vremena za to, a da im usput i priuštim lep i ukusan zalogaj, vrlo često ih obradujem sa njima omiljenim - Domaćim uštipcima!
  • Pre svega, kvasac je potrebno potopiti u 100 ml vode sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
  • Prethodno prosejanom brašnu, dodati tek toplo mleko i ostale sastojke.
  • Toj smesi dodati i nadošli kvasac i umesiti glatko testo.
  • Testo ostaviti 10-15 minuta da nadođe.
  • U dubljoj šerpi zagrejati ulje, kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje da se prži.
  • Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.
  • Potom ih sa šupljom kašikom vaditi iz ulja i posuti šećerom u prahu.
  • Brzo se prave, veoma su ukusni bilo da su topliji ili hladniji.

Bonus saveti

Uštipke pospite šećerom u prahu dok su još topli.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam