Sastojci

700g brasna (t-400 meko)
1 svez kvasac
700g brasna(T-400 meko)
3dcl mleka
2 jaja
100g margarina
5 supenih kasika secera
1/2 kasicie soli
nerndana korica limuna
dzem po zelji
100g margarina za premazivanje testa
1.1.U mlako mleko staviti 1(supenu) kasiku secera i kvasac,i ostaviti da se aktivira kvasac. 2.U poebnoj vangli staviti brasno,jaja,margarinu ,secer,malo soli,narendanu koricu limuna,i zamesiti testo sa nadoslim kvascem.Umesiti mekse testo,premazati ga uljem(da ne bi pucalo) i ciniju zalepiti samolepljivom folijom ili krpom,i ostaviti da nadolazi oko 1 sat. 3.Nadoslo testo podeliti na loptice i svaku lopticu rukama rastanjiti.Na sredinu testa staviti kasiku dzema,i dobro spojiti krajeve,da se ne bi razlio dzem.Svaku lopticu premazati rastopljenim margarinom,pa stavljati u podmazanu okruglu tepsiju. 4.Ostaviti u+ih u tepsiji na toplom jos oko 30 minuta da nadolaze. 5.Peci ih u zagrejanoj rerni oko 35 minuta,na 180C. 6.Pecene posuuti secerom u prahu. 7.Pecivo ce se lako odvajati,posto je pre pecenja,premazano otopljenim margarinom
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Umeseno testo dobro premazati uljem da ne bi pucalo. Staviti ga u činiju koja je, takodje, premazana uljem i dobro pokriti.