Umeseno testo dobro premazati uljem da ne bi pucalo. Staviti ga u činiju koja je, takodje, premazana uljem i dobro pokriti.
700g brasna (t-400 meko) | |
1 svez kvasac | |
700g brasna(T-400 meko) | |
3dcl mleka | |
2 jaja | |
100g margarina | |
5 supenih kasika secera | |
1/2 kasicie soli | |
nerndana korica limuna | |
dzem po zelji | |
100g margarina za premazivanje testa | |
1. | 1.U mlako mleko staviti 1(supenu) kasiku secera i kvasac,i ostaviti da se aktivira kvasac. 2.U poebnoj vangli staviti brasno,jaja,margarinu ,secer,malo soli,narendanu koricu limuna,i zamesiti testo sa nadoslim kvascem.Umesiti mekse testo,premazati ga uljem(da ne bi pucalo) i ciniju zalepiti samolepljivom folijom ili krpom,i ostaviti da nadolazi oko 1 sat. 3.Nadoslo testo podeliti na loptice i svaku lopticu rukama rastanjiti.Na sredinu testa staviti kasiku dzema,i dobro spojiti krajeve,da se ne bi razlio dzem.Svaku lopticu premazati rastopljenim margarinom,pa stavljati u podmazanu okruglu tepsiju. 4.Ostaviti u+ih u tepsiji na toplom jos oko 30 minuta da nadolaze. 5.Peci ih u zagrejanoj rerni oko 35 minuta,na 180C. 6.Pecene posuuti secerom u prahu. 7.Pecivo ce se lako odvajati,posto je pre pecenja,premazano otopljenim margarinom |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |