Sastojci za “starter”: pola kašičice suvog kvasca, pola šolje vode sobne temperature i 1 šolja brašna. Sastojci za dugački hleb : 1 šolja mlake vode , 1 kašičica suvog kvasca , pola kilograma brašna + brašna za posipanje i 1 kašičica soli. Priprema: Zamesite sastojke za starter – brašno, kvasac i vodu. Sačekajte da odstoji preko noći ili minimalno 6 sata. Dobićete testo koje je puno mehurića. U posebno činiju zamesite sastojek za hleb.Ako treba dodajte brašna ili vode. Dodajte i testo starter i premesite. Ostavite testo na toplom i prekrijte ga. Posle 1 sata premesite. Zatim ostavite da miruje, pa opet premesite. Testo stavite na radnu površinu, pobrašnite ga i podelite na jednake loptice. Loptice razvucite u dužinu pomoću oklagije i polako oblikujte dugački hleb Na pleh stavite papir za pečenje, premestite hleb i zasecite ih par puta. Ostavite da se odmore oko 1 sat i prekrivene kuhinjskom krpom. Pecite dok ne porumene na 200c u predhodno zagrejanoj rerni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.