600 gr brašna | |
1 kvasac | |
250 ml mleka | |
1 kašikica šećera | |
3 jaja | |
2 kašikice soli | |
120 ml ulja | |
200 gr putera | |
100 gr putera ili margarina | |
1. | U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte kašičicu šećera. |
2. | Kada nadođe pomešajte ga sa brašnom, dodajte 2 jaja, ulje i kašičicu soli. |
3. | Umesite testo i ostavite da odstoji 30-40 minuta. |
4. | Premesite ga i podelite na 2 dela pa razvucite dve jufke. |
5. | Prvu premažite sa 100 gr putera i preklopite je sa drugom i ostavite da odstoje 10 minuta. |
6. | Presecite zatim na dva dela i svaki deo ponovo razvucite u jufku. Premažite svaku jufku sa po 50 gr putera i isecite tanke trougliće. |
7. | Od jedne jufke treba da dobijete 16 trouglića. |
8. | Urolajte ih u kiflice i ređajte u pleh. Prekrite krpom i ostavite da odstoje 20 minuta. |
9. | Nakon toga umutite preostalo jaje, umućenim jajetom premažite svaku kiflicu. |
10. | 100 gr putera (margarina) izrendajte na krupno rende pa stavite na svaku kiflicu po malo. Posolite ih, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. |
11. | Kada su gotove, izvadite iz rerne, prekrite vlažnom krpom, ostavite da se ohlade i služite. |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |