Sastojci

600 gr brašna
1 kvasac
250 ml mleka
1 kašikica šećera
3 jaja
2 kašikice soli
120 ml ulja
200 gr putera
100 gr putera ili margarina
1.U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte kašičicu šećera.
2.Kada nadođe pomešajte ga sa brašnom, dodajte 2 jaja, ulje i kašičicu soli.
3.Umesite testo i ostavite da odstoji 30-40 minuta.
4.Premesite ga i podelite na 2 dela pa razvucite dve jufke.
5.Prvu premažite sa 100 gr putera i preklopite je sa drugom i ostavite da odstoje 10 minuta.
6.Presecite zatim na dva dela i svaki deo ponovo razvucite u jufku. Premažite svaku jufku sa po 50 gr putera i isecite tanke trougliće.
7.Od jedne jufke treba da dobijete 16 trouglića.
8.Urolajte ih u kiflice i ređajte u pleh. Prekrite krpom i ostavite da odstoje 20 minuta.
9.Nakon toga umutite preostalo jaje, umućenim jajetom premažite svaku kiflicu.
10.100 gr putera (margarina) izrendajte na krupno rende pa stavite na svaku kiflicu po malo. Posolite ih, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
11.Kada su gotove, izvadite iz rerne, prekrite vlažnom krpom, ostavite da se ohlade i služite.
12.
13.
14.
15.