Mislim da od svih pita najbolje pravim Zeljanicu, to je recept mojih Hercegovačkih korena, malo prilagođen životu u Vojvodini, uz kiselinu Zeljanica fantastično ide
3 jajeta | |
1 čaša ulja, | |
300g sira, | |
2 dl kisele pavlake, | |
300g blitve ili spanaća, | |
soli po ukusu, | |
2 dl jogurta | |
1/2 kockice kvasca i | |
brašna toliko | |
da smesa | |
ne bude ni mnogo gusta | |
ni retka | |
oko 500g ja stavim. | |
1. | Blitvu iseckati ,umutiti jaja, dodati pavlaku, sir ,jogurt, so ,kvasac i na kraju brašno. Sve dobro izmešati podmazati tepsiju izruciti smesu i peci u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |