Hleb

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 2,5 dl mleka,
  • 2 dl vode,
  • 1 kockica kvasca 40g,
  • 3 čaše od 2dl ražanog brašna,
  • 3 čaše običnog brašna,
  • čaša heljdinog brašna,
  • 1dl maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli i
  • 2 kašike maslaca.

Opis

40'
40'
0
0
  • Mlako mleko i vodu sipati u vanglu, dodati izdrobljen kvasac, pola kašičice šećera, malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe. Izmešati tri vrste brašna, dodati so i ulje, maslac pa zamesiti testo sa nadošlim kvascom. Dobro umešeno testo ostaviti da odmara. Duguljast olučast kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega spustiti oblikovano testo. Ostaviti još malo da raste. Zagrejte rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepe

Bonus saveti

Probajte.......

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam