Sastojci

2,5 dl mleka,
2 dl vode,
1 kockica kvasca 40g,
3 čaše od 2dl ražanog brašna,
3 čaše običnog brašna,
čaša heljdinog brašna,
1dl maslinovog ulja,
1 kašičica soli i
2 kašike maslaca.
1.Mlako mleko i vodu sipati u vanglu, dodati izdrobljen kvasac, pola kašičice šećera, malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe. Izmešati tri vrste brašna, dodati so i ulje, maslac pa zamesiti testo sa nadošlim kvascom. Dobro umešeno testo ostaviti da odmara. Duguljast olučast kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega spustiti oblikovano testo. Ostaviti još malo da raste. Zagrejte rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepe
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Probajte…….