Probajte…….
2,5 dl mleka, | |
2 dl vode, | |
1 kockica kvasca 40g, | |
3 čaše od 2dl ražanog brašna, | |
3 čaše običnog brašna, | |
čaša heljdinog brašna, | |
1dl maslinovog ulja, | |
1 kašičica soli i | |
2 kašike maslaca. | |
1. | Mlako mleko i vodu sipati u vanglu, dodati izdrobljen kvasac, pola kašičice šećera, malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe. Izmešati tri vrste brašna, dodati so i ulje, maslac pa zamesiti testo sa nadošlim kvascom. Dobro umešeno testo ostaviti da odmara. Duguljast olučast kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega spustiti oblikovano testo. Ostaviti još malo da raste. Zagrejte rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepe |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |