Joj kako je ukusna….
20g svežeg kvasca, | |
120ml mlakog mleka, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica brašna, | |
350-400g mekog belog brašna, | |
60g šećera, | |
prstohvat soli, | |
60g putera, sobne temperature i | |
1 jaje | |
Filovanje: | |
2 žumanca, | |
2 kašike šećera | |
100g suvog grožđa, | |
100g suvih šljiva i | |
100g suvih brusnica. |
1. | Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120ml mlakog mleka i ostavite da nadodje, nekih 10-ak minuta. U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta. Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom . Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |