Sastojci

20g svežeg kvasca,
120ml mlakog mleka,
1 kašičica šećera,
1 kašičica brašna,
350-400g mekog belog brašna,
60g šećera,
prstohvat soli,
60g putera, sobne temperature i
1 jaje
Filovanje:
2 žumanca,
2 kašike šećera
100g suvog grožđa,
100g suvih šljiva i
100g suvih brusnica.
1.Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120ml mlakog mleka i ostavite da nadodje, nekih 10-ak minuta. U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta. Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom . Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Joj kako je ukusna….