Hleb

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500g integralnog brašna,
  • 300g običnog brašna,
  • kesica suvog kvasca,
  • 600-700 ml mlake vode,
  • dve ravne kašičice soli i
  • 2 kašike ulja.

Opis

60'
45'
0
0
  • U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite. Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali uljiem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C , pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi.

Bonus saveti

Divan , a još sa cvetom kaktusa predivan....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam