Sastojci

900g brašna,
20g svešeg kvasca,
120 ml mlakog mleka,
2 jajeta
+1 žumance,
125g margarina,
100g suvog grožđa,
ekstrat vanile,
50g brusnica,
5 kašika meda,
100g šećera i
2 kašike ulja,
1.Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Slatki hleb je prelep, što je višlji to je lepši….