Slatki hleb je prelep, što je višlji to je lepši….
900g brašna, | |
20g svešeg kvasca, | |
120 ml mlakog mleka, | |
2 jajeta | |
+1 žumance, | |
125g margarina, | |
100g suvog grožđa, | |
ekstrat vanile, | |
50g brusnica, | |
5 kašika meda, | |
100g šećera i | |
2 kašike ulja, | |
1. | Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |