Potrebno je: 350g raženog brašna, 200g integralnog brašna, 25 g svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, so po ukusu, 3 kašike belog brašna i voda po potrebi da se umesi fino mekano testo Priprema: Razmutite kvasac u malo mlake vode, dodajte 3 kašike belog brašna, šećer nemojte dodavati so. Raženo i integralno brašno, izmešajte dodajte nadošao kvasac so i mlaku vodeu umesite ne mnogo tvrdo testo. Stavite testo u činiju podmazanu uljem, pokrite i ostavite na toplom mestu, dok se ne udvostruči zapremina. Napravite veknu od testa, u tepsiju stavite papir za pečenje, veknu stavite u tepsiju i oštrim nožem presecite plitko na nekoliko mesta. Rernu zagrejte i pecite na 180 stepeni, dok hleb ne bude pečen . Nemojte za to vreme otvarati vrata rerne.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.