Potrebno je: 1 kockica kvasca, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 1 kg brašna ( ja sam mešala kukuruzni griz,(700g) i belo brašno (300g ), 100g sira i mlaka voda. Priprema: Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, kukuruzni griz, izmrvljen sir , nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos belog brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi. Od ove smese ja sam napravila dva hleba.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.