Integralne štrudle

Objavljeno 02.07.2016. od Tatjana Eric Stojanovic

Sastojci

  • Testo:
  • 1 kg integralnog brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 100 g margarina
  • 5 kašika šećera
  • Nadev:
  • 500 g višanja
  • 200 g eurokrema
  • 6 kašike griza
  • 6 kašike šećera
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje

Opis

40'
40'
0
0
  • Staviti kvasac u malo toplog mleka sa jednom kašičicom šećera da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, omekšali margarin, šećer, ostatak toplog mleka i vode. Dodati nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta da naraste.
  • Kada je testo naraslo podeliti ga na tri dela. Opet premesiti i ostaviti da odmori desetak minuta.
  • Zatim jedan deo razviti u što tanji krug pa ga premazati eurokremom. Uviti u štrudlu. Druga dva dela testa razviti i rasporediti višnje. Posuti grizom i šećerom pa uviti u štrudle. Nadev raspodeliti na dve štrudle. Staviti štrudle u tepsiju pa ih premazati jajetom. Ostaviti da stoji 30 minuta, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peku oko 35 minuta na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja kada štrudle dobiju lepu boju pokriti ih folijom pa nastaviti pečenje još oko 20 minuta.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam