Sastojci

15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
500g integralnog (graham) brašna
10 g soli
350 g mlake vode
1.Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontakt sa solju.
2.Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
3.Kada ste izradili testo, prekrijte gai ostavite da stoji 20 min na sobnoj temperaturi.
4.Nakon odmaranja testo premesiti na radnoj površini , oblikovatii staviti u pleh u kojem će se peći.
5.U plehu ostavite da testo naraste 30 minuta na sobnoj temperaturii peći u zagrejanoj pećnici na 210-220˚C, oko40 min
6.Integralno ili grahambrašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade je lepljivije nego prilikom izrade hleba od belog brašna. Hleb male zapremine, zbijenije strukture u odnosu na beli hleb, braon boje i punog ukusa. Predlog: kada se hleb ohladi, servirati. Možete ga koristiti i nakon 24 sata.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.