INTEGRALNI (GRAHAM) HLEB
Sastojci
- 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
- 500g integralnog (graham) brašna
- 10 g soli
- 350 g mlake vode
Opis

- Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontakt sa solju.
- Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
- Kada ste izradili testo, prekrijte gai ostavite da stoji 20 min na sobnoj temperaturi.
- Nakon odmaranja testo premesiti na radnoj površini , oblikovatii staviti u pleh u kojem će se peći.
- U plehu ostavite da testo naraste 30 minuta na sobnoj temperaturii peći u zagrejanoj pećnici na 210-220˚C, oko40 min
- Integralno ili grahambrašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade je lepljivije nego prilikom izrade hleba od belog brašna. Hleb male zapremine, zbijenije strukture u odnosu na beli hleb, braon boje i punog ukusa. Predlog: kada se hleb ohladi, servirati. Možete ga koristiti i nakon 24 sata.
Komentari