Sastojci

250 g heljdinog brasna
250 g integralnog psenicnog brasna
200 ml vode
50 ml mleka
20 g Alfa kvasca
1 kasikica soli
pola kasikice secera
1 puna kasika masti
1 kasika semenki bundeve golice
1 kasika suncokretovog semena
1 kasika lanenog semena
1.Izmrviti kvasac, pomešati ga sa šećerom i preliti toplim mlekom. Ostaviti da uskisne. Izmešati obe vrste brašna i sipati so.
2.U posudi za mešenje staviti pola pripremljene količine brašna, sipati mlaku vodu, nadošli kvasac,semenke i mast. Uz dodavanje ostatka brašna umesiti testo.
3.Ostaviti testo na toplom mestu 15 minuta, a onda ga premesiti i podeliti na dva dela. Spremiti dve manje modle ili jednu veću, podmazati ih i staviti u modlu testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti tako u modli oko 30 minuta. Nakon toga staviti hleb da se peče u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.