250 g heljdinog brasna | |
250 g integralnog psenicnog brasna | |
200 ml vode | |
50 ml mleka | |
20 g Alfa kvasca | |
1 kasikica soli | |
pola kasikice secera | |
1 puna kasika masti | |
1 kasika semenki bundeve golice | |
1 kasika suncokretovog semena | |
1 kasika lanenog semena | |
1. | Izmrviti kvasac, pomešati ga sa šećerom i preliti toplim mlekom. Ostaviti da uskisne. Izmešati obe vrste brašna i sipati so. |
2. | U posudi za mešenje staviti pola pripremljene količine brašna, sipati mlaku vodu, nadošli kvasac,semenke i mast. Uz dodavanje ostatka brašna umesiti testo. |
3. | Ostaviti testo na toplom mestu 15 minuta, a onda ga premesiti i podeliti na dva dela. Spremiti dve manje modle ili jednu veću, podmazati ih i staviti u modlu testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti tako u modli oko 30 minuta. Nakon toga staviti hleb da se peče u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |