250 g pšeničnog integralnog brašna | |
250 g pšeničnog belog brašna | |
20 g kvasca | |
2 kašikice soli | |
1 kašikica šećera | |
300 ml mlake vode | |
50 ml ulja | |
1. | Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste. |
2. | Testo podeliti na dva dela. Još jednom premesiti i staviti u podmazanu modlu. Ja sam od ove količine napravila dva hleba. |
3. | Ostaviti još deset minuta da testo odmori, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno u sredini, ako na čačkalici ne ostane testa, onda je gotovo. |
4. | Kada je hleb pečen izvaditi ga iz modle i umotati u krpu, dok se ne ohladi. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |