Sastojci

250 g pšeničnog integralnog brašna
250 g pšeničnog belog brašna
20 g kvasca
2 kašikice soli
1 kašikica šećera
300 ml mlake vode
50 ml ulja
1.Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste.
2.Testo podeliti na dva dela. Još jednom premesiti i staviti u podmazanu modlu. Ja sam od ove količine napravila dva hleba.
3.Ostaviti još deset minuta da testo odmori, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno u sredini, ako na čačkalici ne ostane testa, onda je gotovo.
4.Kada je hleb pečen izvaditi ga iz modle i umotati u krpu, dok se ne ohladi.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.