Sastojci

450 g brašna
1,5 dl mleka
1 kockica friškog kvasca
100 g šećera
2 dl kisele pavlake
50 g margarina
1 kašičica soli
korica 1 limun
1.U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli , šećera kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac dignuo, dodamo margarin , kiselou pavlaku, limunovu koricu, šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
2.Podelimo testo na tri dela. Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenice.
3.Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja, stavimo friska jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu boju. Posle izvadimo premazemo uljenm ako volimo da se sija a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo ukrasnim.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.