200ml toplog mleka | |
100ml tople vode | |
100ml ulja | |
30g Vrenje kvasca | |
1,5 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
450-500g brašna | |
Još je potrebno i: 50g susama, 7 kašika mleka, 1 jaje+1 kašika mleka |
1. | U 100ml tople vode razmutite kvasac, dodajte šećer i 2-3 kašike brašna. Ostavite da se kvasac aktivira, 10-15 minuta je dovoljno. |
2. | Sjedinite aktiviran kvasac sa mlekom i uljem, dodajte so i postepeno dodajte brašno. Umesite testo i ostavite pokriveno da naraste 30-40min. Nakon tog vremena pospite malo brašna i blago premesite testo. Ostavite dvadesetak minuta da naraste. |
3. | Naraslo testo prebacite na radnu površinu i podelite na 4 dela. |
4. | Uzmite prvi deo testa i podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo između dlanova ili na radnoj površini oblikujte u |
5. | Postupak ponovite sa preostale 3 pletenice. Umutite jedno jaje sa jednom kašikom mleka i premažite delove pletenica bez susama. Pred pečenje ih premažite još jednom. Ostavite da narastu dvadesetak minuta a zatim ih ubacite u unapred zagrejanu rernu. Pecite pletenice na 180 stepeni dok lepo ne porumene. |
6. | Prijatno! |
Pošaljite komentar