SLAVSKI KOLAČ
SLAVSKI KOLAČ
SLAVSKI KOLAČ

Sastojci

500g brašna
40g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2kašičice soli
1 jaje
250ml (osveštane) vode
50ml ulja

Instrukcije

1.Kvascu dodati šećer, vodu i malo brašna i ostaviti da nadoše.
2.Dodati vodu, ulje, jaje i brašto, pa zamesiti meko testo.
3.Ostaviti da se duplira.
4.Deo testa odvojiti za ukrase.
5.Osnovni deo testa premazati jajetom pa postaviti ukrase.
6.Peći oko 30minuta u zagrejanoj rerni na 180°.

Slavski kolač je poseban deo slavske trpeze.Ali često se dogodi da „pukne“, prepeče se, ne naraste ili da ne uspe na neki način. Zbog gomile posla oko pripreme slave, domaćice često pripremaju kolač umorne i već iscrpljene.

Skuvajte sebi kafu, dajte sebi malo vremena, setite se suštine slave… Pripremajte kolač u miru, uz ljubav i strpljenje.

Na kraju, nisu najvažniji ukrasi na kolaču, ni da li je negde napukao, već  vi, vaša porodica i okupljanje prijatelja u zdravlju i blagostanju.

SREĆNA SLAVA!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.